Μία δόση ζύμη για τα πιτάκια (δες εδώ)
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 καρότο
1 κρεμμύδι
3 ελιές χωρίς κουκούτσι
αλάτι πιπέρι κίμινο
2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας κόβοντας όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά κομμάτια .
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στην φωτιά και αφού κάψει λίγο προσθέτουμε το λάδι και και τα λαχανικά μας, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 7΄-8΄.Παίρνουμε ένα ένα πιτάκι το ανοίγουμε βάζουμε από μία καλή κουταλιά γέμιση την διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο και την κολλάμε καλά με τα δάχτυλά μας. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25΄με 30΄ανάλογα με τον φούρνο μας ή τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με 2 κ.σ. λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Μπορούμε να βάλουμε και τυριά διάφορα στην γέμιση μας .Αλλά σε περίοδο νηστείας τα αφήνουμε ως έχουν.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου