Υλικά
10 καλαμαράκια
10 πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι κανέλα κίμινο
μαϊντανό
3 κ.σ. λάδι
50 γρμ. βιτάμ
1 ποτήρι κρασιού κρασί (κόκκινο ή ρετσίνα)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τις πατάτες. Παίρνουμε μία κατσαρόλα την τοποθετούμε στην φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το λάδι , το βιτάμ ,τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για 5΄.Τα σβήνουμε με το κρασί ,και προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά μας. Τα τοποθετούμε σε γάστρα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 1.30 ώρα περίπου . Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε το φαγητό μας με τον μαϊντανό .
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου