Υλικά
1 συσκευασία φύλλο ψιλό
200 γρμ. καρύδι ψιλοκομμένο
200 γρμ. χαλβά σοκολάτας ή άσπρο ψιλοκομμένο
3 φρυγανιές ψιλοκομμένες ή τρία κουλουράκια νηστίσιμα ψιλοκομμένα ( όλα αυτά στο μούλτι)
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερού νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση για το σιρόπι
Το βράζουμε για 5 λεπτά και μόλις ψηθεί το γλυκό μας το περιχύνουμε .Πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το βιτάμ και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψάκι και το βουτυρώνουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με την γέμιση να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.(περίπου 2 κ,σ).Το διπλώνουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψάκι μας. Ετοιμάζουμε όλα τα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Τελειώνοντας ραντίζουμε με το υπόλοιπο βιτάμ που μας έχει απομείνει .Το ψήνουμε στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 45΄περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου